Ezt a blogot azzal a nem titkolt szándékkal hoztam létre, hogy mint díszmagyart készítő kézműves, és mint szerelmese a díszmagyar viseleteknek, gondolatokat ébresszek azokban az embertársakban akik szintén viselik és viselni szeretnék ezeket a darabokat. Szeretném ha nem csak néznénk ezeket a ruhadarabokat, hanem, látnánk is, gyönyörködnénk és közösen megpróbálnánk megérteni mondanivalóját, lelki mélységeit. 

Azután rájöttem, hogy ez így igazságtalan lenne. Főúri díszviseletünk mellett, azért ne feledkezzünk meg népművészetünkről és iparművészetünkről és annak sok színűségeiről. Szeretném ha megismernénk különféle hímzéseinket, csipkéinket stb., hisz sokkal több van belőlük mint amennyit a köztudatban ismerünk. Sokkal több lehetőség van bennük mint amennyit kihasználunk, és alkalmazunk modern és rohanó világunkban.

 

Szerző: Tafotaildiko  2012.03.31. 15:13 Szólj hozzá!

Címkék: csipke hímzés menyasszonyi ruha mente menyecske ruha díszmagyar ruha zsinóros ruha bocskai ruha vitézkötés

A bejegyzés trackback címe:

https://tafota.blog.hu/api/trackback/id/tr404352132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása